pondělí 9. května 2011

Dvojitá instalace RBR

Protože se neustále rozšiřuje počet různých pluginů a už se od sebe začínají nápadně odlišovat, nezaškodí abychom si objasnili jak je to vlastně s provozem více kopií naší oblíbené hry na jednom počítači. V zásadě je naprosto jedno, kolik "Richardů" na disku máme a jak je upravujeme, podle mých zkušeností zvládnou dokonce i Visty provoz více prostých kopií téže hry... Potíž je pouze v tom, že některé pluginy prostě vyžadují svou vlastní instalaci, zatímco instalační setup samotné (originální) hry nám každou další instalaci odmítá. Co s tím?

Pokusím se tady popsat trik pro instalaci více kopií RBR "opsaný" ze zahraničních zdrojů:
1) Start-> Spustit (nebo klávesa Windows + R)
zadejte příkaz "regedit" a Enter.
2) Otevřeme vlákno:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ SCi hry (pozor, může být i trochu "hlouběji")
pravým tlačítkem klikněte na položku SCI Games a zvolíme Export.
Soubor se uloží pod nějakým trefným jménem (např. RBR1install.reg) a pak můžeme celé vlákno klidně(?) smáznout...
Ovšem je možné že v různých verzích Windů budeme muset ještě vymazat položku z vlákna Odinstalace (HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Odinstalovat). Kompletní návod najdete zde...
3) Po zavření regeditu je možno nainstalovat novou kopii RBR, samozřejmě pod libovolným (jiným) názvem. Jakmile je instalace nové hry dokončena a pokud chcete navrátit do registru i informace z první instalace (např. kvůli funkci online pluginu), stačí dvojklikem spustit dříve vyexportovaný soubor REG (RBR1install.reg).
Závěrem chci podotknout, že uvedený postup jsem vyzkoušel ve Vistách, ale prozatím nepotřebuji provozovat dva online pluginy naráz. Berte tedy tento návod zatím jako nevyzkoušený popis principu a nebojte se přispět do diskuze s vlastními poznatky. Zvláště pro pařany RBRTM upozorňuji na nezanedbatelné riziko komplikací.
Enjoy a dangerous adventure...

Žádné komentáře:

Okomentovat